Δυναμική τοποθέτηση από τον Α.Μάνο στην περιφέρεια: Άμεση μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας Διαβατών και επίλυση προβλημάτων του Δήμου Δέλτα.

Σε σειρά προτάσεων για την αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, προχώρησε το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνης Μάνος.

Αρχικά αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια έδωσε έμφαση, σε σημαντικά προβλήματα του Δήμου Δέλτα και κυρίως της Ιωνίας.

Ζήτησε με ηλεκτρονική επιστολή την παρέμβαση της περιφέρειας για την μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, εκτός του δήμου Δέλτα, επικαλούμενος την υποβάθμιση της περιοχής και την αύξηση της εγκληματικότητας. Αναφέρθηκε στην άσχημη φήμη που έχει η Ιωνία από τα ΕΛ.ΠΕ. (μόλυνση), φυλακές, κέντρο μεταναστών, βιολογικός Σίνδου, κλπ σε σχέση με την ανατολική πλευρά του νομού και ζήτησε την ίσοτιμη αντιμετώπιση των περιοχών χωρίς διακρίσεις.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της π.ε.ο. Βεροίας και της π.ε.ο. Κιλκίς, όπως και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον οικισμό Γαλλικό στην Ν.Μαγνησία και στο Καλοχώρι.

Τέλος, ζήτησε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την υδροδότηση του Αξιού στον Δήμο Δέλτα.

Τα ζητήματα που αναφέρθηκε, θα τα βρείτε παρακάτω.

📌Στήριξη των εθελοντικών ομάδων με εξοπλισμό, όπως έγινε με το ΕΣΠΑ 2014-2020.
📌Αναβάθμιση, επέκταση και αυστηρός έλεγχος του εθνικού δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
📌Δημιουργία καταφυγίου ζώων στο αυτοτελές τμήμα αναπαραγωγής και τεχνητής σπερματέγχυσης Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων.
📌Υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην σωστή εποχή και οχι καθυστερημένα.
📌Υπηρεσίες αυτόνομης διαβίωσης για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.
📌Επισκευή και λειτουργία του φωτισμού στην ΠΕΟ Κιλκίς.
📌Αντιπλημμυρικά έργα, στον οικισμό Γαλλικό Ν.Μαγνησίας, στο χείμαρρο των Κάτω Στεφανινών, του Βαγιοχωρίου, του Σχολαρίου, της Νέας Αγχιάλου, των Λαγκαδικίων και στην ενωτική τάφρο των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης και του Καλοχωρίου.
📌Ανάπλαση της περιοχής του Γαλλικού σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης και δημιουργία υποδομών για την ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών.
📌Αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και του υδροβιότοπου για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.
📌Αντικατάσταση των άρρωστων πεύκων του ΣΕΙΧ ΣΟΥ από το φλοιοφάγο έντομο.
📌Άμεση μεταγκατάσταση της δομής φιλοξενίας Διαβατών.
📌Επενδύσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης.
📌Συντήρηση του οδικού δικτύου που αρμόδια είναι η περιφέρεια .
📌Επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στον Αξιό Δέλτα
📌Μετατροπή της ΔΕΘ σε πράσινο πάρκο πνοής, για την πόλη μας, είτε παραμείνει είτε όχι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
📌Ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, μέσω της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τις περιοχές της Πέλλας και της Αμφίπολης.